NIS ulaže u Niš

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko potpisao s gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem Sporazum o socijalnoj i i ekonomskoj saradnji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.09.2010.

11:46

Default images

Taj sporazum podrazumeva ulaganje NIS-a u rekonstrukciju benzinskih pumpi i saradnju u oblasti kulture i sporta.

Kravčenko je rekao da Naftna industrija Srbije planira da u rekonstrukciju četiri benzinske pumpe ove godine uloži od tri do pet miliona evra. Takođe, biće izdvojeno 10 miliona dinara za finansiranje džez festivala "Nišvil", za Narodno pozorište u Nišu i ženski rukometni klub.

Kravčenko je najavio i rekonstrukciju još četiri ili pet benzinskih pumpi na jugu Srbije iduće godine.

Povodom izlaska kompanije na berzu, on je rekao da smatra da "sa prodajom akcija NIS-a treba malo sačekati" jer smatra da će, nakon završetka rekonstrukcije rafinerije NIS-a 2012. godine, cena akcija biti viša.

Govoreći o poslovanju, Kravčenko je naveo da je kompanija u prvih šest meseci ove godine imala šest milijardi dinara dobiti, ali da je po osnovu kursnih razlika gubitak za isti period iznosio devet milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: