Zabrana pušenja u Grčkoj

U Grčkoj je danas stupio na snagu zakon o zabrani pušenja u zatvorenim javnim prostorijama i reklamiranju duvanskih proizvoda.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

11:45

Default images

Ovo je drugi pokušaj za godinu dana da se ovakva zabrana uvede u Grčkoj, koja je poznata kao najveća pušačka evropska nacija.

Grčki ugostitelji uvođenje ovakvog zakona smatraju još jednim ekonomskim udarom u vremenu krize. Vlada odgovara da je uvođenje zakona o zabrani pušenja rezultat brige za javno zdravlje.

Novim zakonom o zabrani pušenja uvedene su drakonske kazne, do 10.000 evra, koje vlasti objašnjavaju činjenicom da je prethodni pokušaj uvođenja zabrane pušenja uglavnom bio ignorisan.

Procenjuje se da 40% punoletnih Grka puši, što je mnogo više od proseka EU koji je 29% .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: