Ljudi sa invaliditetom bez posla

Od početka 2010. ukupno je zaposlena 1.161 osoba sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i dalje posao čeka njih oko 20.000.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

10:53

Default images

U Beogradu je prošle nedelje otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Šta je posao ovog Centra i ko će sve moći da koristi njegove usluge, objašnjava Dejan Jovanović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Posao centra, kao izdvojenog organizacionog dela Nacionalne službe za zapošljavanje, jeste da zapravo pomogne sprovođenje Zakona za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, pre svega kroz informisanje kako nezaposlenih, tako i poslodavaca“, kaže on.

„Takođe, na ovom mestu će zasedati komisije fonda PIO i NSZ za radnu procenu, odnosno procenu radne sposobnosti, ali ono što je najvažnija uloga je posredovanje u zapošljavanju. Dakle, mi ćemo davati informacije i poslodavcima i nezaposlenim osobama sa invaliditetom, na koji način je moguće najlakše da se zaposle“, dodaje Jovanović.

„Ono što nam sledi kao buduća važna aktivnost to je sprovođenje projekata jednim delom iz budžetskog fonda u koji poslodavci koji ne žele da zaposle osobe sa invaliditetom, što je naš primarni cilj, da plaćaju deo sredstava u taj budžetski fond i taj novac će biti trošen na projekte od značaja za osobe sa invaliditetom“, kaže on.

Prema njegovim rečima, u taj Centar će moći da dođu poslodavci koji žele da zaposle osobe sa invaliditetom, osobe koje već rade, a žele da izvrše procenu radne sposobnosti i osobe koje su već na evidenciji NSZ ili žele da se prijave na evidenciju NSZ kako bismo im pomogli da se zaposle.

Više o ovoj temi pogledajte danas u 19.30 na našem Info kanalu, u emisiji Šljaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: