Stečaj za graditelje autoputa u RS?

Mariborskom preduzeću CPM koje je dobilo posao gradnje autoputa u Republici Srpskoj preti stečaj zbog neplaćenih 200.000 evra računa.

Izvor: B92

Sreda, 01.09.2010.

10:17

Default images

Preduzeće za gradnju puteva, iz Maribora, CPM, slovenačkoj je javnosti postalo poznatije nakon spornog pokušaja menadžerskog preuzimanja "Pivovarne Laško", našlo se pred stečajem.

Prema pisanju medija, koji već neko vreme dovode u pitanje solventnost ovog preduzeća, u utorak su dva podizvođača kojima CPM duguje 200.000 evra, podigla zahtev za stečaj.

CPM je u Banjaluci potpisao dogovor o gradnji autoputa između Banjaluke i Doboja, vredan 300 miliona evra, nakon štio je Vlada Republike Srpske prekinula ugovor sa austrijskim "Starbagom" koji nije obezbedio sredstva za realizaciju ovog projekta.

Do konačne odluke da"CPM gradi pomenuti autoput još nije došlo, jer premijer Republike Srpske, Milorad Dodik zahteva od CPM da u roku od dva meseca predloži dokaze da ima finansijska sredstva za taj projekat, dodajući da priče da je CPM"u problemima nisu važne ako CPM u predviđenom roku dobije 300 miliona evra od banaka. U suprotnom će posao biti ponuđen nekom drugom preduzeću.

Prema rečima Milorada Dodika, koje prenose slovenački mediji, ovaj posao je ponuđen CPM nakon što je taj projekat podržao i sam slovenački premijer Borut Pahor. Ipak, Milorad Dodik najpre očekuje bankarske garancije i dodaje da preduzeće koje istupi iz projekta mora Vladi Republike Srpske da plati odštetu za izgubljeno vreme, u ovom slučaju devet miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: