LDP: Katastrofalne odluke

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović smatra da početak trgovanja akcijama NIS-a pokazuje koliko su katastrofalne odluke koje su omogućile njegovu privatizaciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2010.

17:00

Default images

On navodi da pet miliona ljudi može da vidi „koliko ih košta neodgovornost svih stranaka koje su organizovale ili pristale na prodaju NIS-a ispod cene“.

On smatra da "nema opravdanja za licemerje onih koji su prodaju NIS-a predstavljali kao posao veka, prodajući mimo tržišta nacionalnu naftnu kompaniju državnoj kompaniji druge zemlje".

"Vlada, ali i svi koji su iz opozicije guslali o partiotskoj privatizaciji, danas treba da odgovore kako je moguće da je tržište prvo uništeno lošom prodajom, a da su onda milioni građana naterani na ponižavanje tako što im se nudi da u neravnopravnoj utakmici pokušaju da izvuku nekoliko stotina dinara na ime akcija koje su im kao demagoška uteha podeljene", rekao je Jovanović.

On je dodao da je država kroz privatizaciju NIS-a direktno oborila potencijalnu vrednost akcija građana.

Lider LDP-a smatra da će najavljeno poskupljenje gasa i električne energije za mesec dana većinu domaćinstava koštati mnogo više od iznosa koji će dobiti ako su, zbog opšteg siromaštva, prinuđeni da brzo prodaju svoje akcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: