Anri Arni o nestalim na Balkanu

Šef regionalne kancelarije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Pol Anri Arni kaže da u toj organizaciji nisu zadovoljni rešavanjem slučaja nestalih na Balkanu.

Izvor: B92

Nedelja, 29.08.2010.

20:16

Default images

Povodom Međunarodnog dana nestalih, Arni je ocenio da je "u proteklih godinu dana postignut izvestan, ali ne dovoljan napredak u traganju za nestalima".

"Zbog pada broja rešenih slučajeva, započeli smo intezivnu pretragu internacionalnih i nacionalnih arhiva jer smatramo da je na taj način moguće doći do odgovora", naveo je Arni.

On je dodao da je ova ogranizacija zadovoljnjna onim što su pregledali u Haškom tribunalu i OEBS-u.

“Sada pregovaramo s Unmikom i Euleksom, da dobijemo informacije iz njihove arhive. Prvi put je Ministarstvo odbrane u Beogradu otvorilo arhive i dostavilo nam dokumenta, ipak našli smo vrlo malo novih informacija. Što se tiče Prištine, čekamo pisane odgovore vlasti, a Komitet vrši "pritisak na njih da dostave informacije iz vlastitih izvora, a ne od UNMIK-a".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: