Presecanje krijumčarskih kanala

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u akciji policija Srbije, BiH i RS zbog šverca eksploziva i oružja u Srbiji uhapšeno šest osoba.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 28.08.2010.

21:03

Default images

Dačić je rekao da su oni uhapšeni prilikom isporuke eksplozivnih materija i da je zaplenjeno oko deset kilograma eksploziva, dodajući da akcija još traje.

Ministar je rekao da se tokom dana obavljaju pretresi stanova i u Srbiji i na teritoriji BiH, navodeći da se radi o kordiniranoj akciji u okviru koje je praćenje osumnjičenih trajalo nekoliko meseci.

Dačić je kazao da eksploziv i oružje, koji su zaplenjeni u ovoj akciji, nisu bili namenjeni za neku konkretnu aktivnost, ali je sigurno da zbog količine "ne bi služili za krivolov ili pecanje".

Po njegovim rečima, zaplenjene ekspolizvne materije i oružja ukazuje da su mogli da posluže i za neku kriminalnu ili terorističku aktivnost.

On je objasnio da su uhapšene osobe iz Srbije naručile eksploziv i oružje radi verovatno dalje prodaje, dok je osoba koja je uhapšena u BiH bila prodavac.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu uhapsili su u Foči Milenka Topalovića, zbog sumnje da je krijumčario oružje, javili su lokalni mediji.

Topalović je uhapšen u okviru zajedničke akcije SIPA i policije Srbije na presecanju kanala krijumčarenja oružja i eksploziva. Prilikom pretresa porodične kuće uhapšenog, njemu su oduzeti određeni predmeti.

Ova akcija se obavlja u saradnji policija i tužilaštava za organizovani kriminal Srbije i Federacije BiH i Republike Srpske.

U RS nema uhapšenih

Policija Republike Srpske, u okviru akcije presecanja krijumčarenja oružja i eksploziva, nije uhapsila nijednu osobu, i sve informaicje u vezi toga razmenjuju sa kolegama iz Srbije, rekao je danas novinarima direktor policije RS Gojko Vasić.

On nije mogao da otkrije više detalja u vezi ove kacije, koja se sprovodi zajedno u saradnji s policijom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: