Avganistan: Ubijen 21 pobunjenik

Najmenje 21 pobunjenik je ubijen, a pet ih je uhapšeno prilikom njihovog napada na dve baze stranih trupa na istoku provincije Kost u Avganistanu.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2010.

15:44

Default images

Šef policije te provincije Abdul Hakim Išakzai izjavio je da su prilikom napada ubijena i dva civila, a da su tri osobe, od kojih su dve policajci, ranjene.

U međuvremenu, portparol talibana Zabihula Mudžahid izjavio je za Rojters da je napade rano jutros izvelo 30 boraca, među kojima su i bombaši samoubice.

Za sada nema izveštaja o žrtvama među koalicionim snagama ili avganistanskim snagama bezbednosti, koje su saopštile da su pobunjenici uspeli da nanesu samo manju materijalnu štetu objektima.

Napadnute baze nalaze se blizu granice sa Pakistanom, gde američke i druge strane trupe pojačavaju operacije protiv pobunjenika.

U decembru prošle godine izveden je jedan od najvećih napada na jednu od američkih baza, u kome je poginulo sedam zaposlenih u američkoj Centralnoj obaveštajnoj službi (CIA).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: