Nove mere GSP-a izazvale tenziju

Nove načine kontrole, koje je GSP uveo kako bi stao na kraj švercovanju u gradskom prevozu, neki putnici nisu prihvatili na najbolji način.

Izvor: B92

Subota, 28.08.2010.

14:01

Default images

Najnovija mera, koju najavljuju iz GSP-a, jeste uvođenje kontrolora u pojedina vozila javnog prevoza. Njihova uloga je da na ulazu u vozilo pregledaju putnicima karte.

Prva akcija poništavanja kazni, tzv. storniranje, nije naišla na odziv kakvom su se nadali u Gradskom saobraćajnom preduzeću.

Od 1. juna se primenjuje i pojačana kontrola putnika u autobusima GSP-a, a kontrolorima se pridružila i policija, nadležne inspekcije i kondukteri.

Novinarka B92 provela je jednu smenu sa kontrolorima GSP-a, kako bi videla kako na ove novine reaguju putnici.

U bazi podataka GSP- a, za poslednje tri godine, evidentirano je oko 197.000 opomena, napisanih za 150.000 osoba.

Građani zbog neplaćanja karata i opomena, samo za poslednje tri godine, duguju blizu milijardu dinara.

Akcija poništavanja doplatnih karata i opomena u GSP-u počela je 10. maja i predviđeno je da traje do 10. septembra, a posle toga sledi utuženje svih onih koji ne iskoriste mogućnost storniranja.

Opširnije čitajte u Temi novinarke B92. net Jasmine Stakić, koja je provela jednu smenu sa kontrolorima GSP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: