Hamas: Ne odustajemo od Jerusalima

Lider Hamasa u pojasu Gaze Ismail Hanije kaže da palestinski pregovarači nemaju mandat da se odreknu Jerusalima, niti bilo kog drugog dela Palestine.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

18:19

Default images

"Okupacija nije uspela da slomi volju palestinskog naroda“, rekao je Hanije koji je predsednik vlade u pojasu Gaze.

"Izrael pokušava na desetine načina da postigne svoje ciljeve i sada je to kroz pregovore", dodao je vođa Hamasa, ocenivši da su predstojeći direktni pregovori najnoviji na listi izraelskih zločina protiv palestinskog naroda.

On je ranije naglasio da palestinski narod neće dobiti ništa pregovorima koji će biti obnovljeni 2. septembra u Vašingtonu.

Islamistički Hamas, koji u svojoj povelji poziva na uništenje Izraela, ne učestvuje u njima. S Izraelom će pregovarati Palestinska uprava (PU) palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, vođe umerenijeg Fataha, rivala Hamasa.

Hanije je, osvrćući se nekoliko puta na mogućnost teritorijalnih ustupaka u pregovorima, u obraćanju porodicama palestinskih zatvorenika rekao da "zatvorenici, ranjeni i porodice mučenika neće ovlastiti nikoga ko želi da se odrekne Palestine i Jerusalima, nakon što su se oni godinama žrtvovali i borili da to sačuvaju".

Početkom ove nedelje šef politbiroa Hamasa Kaled Mašal, koji živi u izgnnstvu u Damasku, rekao je da su direktni pregovori koje podržava SAD nelegitimni i rezultat pritiska Vašingtona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: