Proteze keruše Mile na doradi

Proteze keruše Mile, koje su izradili stručnjaci instituta "Rudo", biće dorađene da bi pas mogao da što normalnije održava higijenu nogu.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

18:06

Default images

Prve probe pokazale su da će keruša proteze dobro prihvatiti, saopštila je veterinarska ustanova "Veterina Beograd".

Mila je počela brzo ne samo da stabilno hoda, već da proteze koristi i za druge radnje kao što je češanje, dodaje se u saopštenju.

Dosadašnje probe ukazale su da je neophodno doterati specifične detalje koji se tiču dela zglobnog materijala, antialergijskih čarapica i neklizajućeg materijala za gazišta, a očekuje se da sve te izmene urade u roku od dve nedelje.

"To je još jedan dokaz da je odluka o izgradnji eksternih proteza za kerušu Milu bila ispravna. Na taj način pas, kome je još uvek nepoznato lice pre četiri meseca brutalno odseklo sve četiri šape, moći će da se bolje kreće i normalnije živi", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: