Istraga finansija ratnih zločinaca

Tužilaštvo za ratne zločine tražilo je finansijsku istragu protiv okrivljenih za ratne zločine u Zvorniku i na poljoprivrednom dobru Ovčara.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

14:47

Default images

Istraga se odnosi na 22 okrivljena i osuđena za ratne zločine u Zvorniku i na Ovčari kod Vukovara za koje se sumnja da su tim krivičnim delom stekli znatnu imovinu.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je naredio istragu protiv 22 osobe osuđene za deportaciju, zarobljavanje, nečovečno postupanje i ubijanje civila u Zvorniku 1992. i zarobljenika na Ovčari 1991.

"Tužilaštvo je do sada prikupilo saznanja koja ukazuju da postoje osnovi sumnje da je imovina osuđenih u znatnoj nesrazmeri sa njihovim zakonitim prihodima u vreme krivičnog dela", navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo je 17. avgusta naredilo finansijske istrage protiv 18 okrivljenih za ratni zločin u selu Ćuška na Kosovu i Metohiji i protiv četvorice okrivljenih pripadnika paravojne formacije Škorpioni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: