Ohrid: Ubijen turista iz Srbije

Turista iz Srbije Dejan Novaković, iz Beograda, star 34 godine, ubijen je rano jutros u masovnoj tuči u diskoteci u Ohridu.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

10:05

Default images

Novaković je sa teškim telesnim povredama prenesen u ohridsku bolnicu, ali je tamo podlegao povredama.

Kako B92 saznaje, Novaković je prebijen na smrt, a njegov drug Goran Perić prošao je sa lakšim povredama i već je pušten iz bolnice. Tuča sa lokalnim žiteljima je, kako B92 nezvanično saznaje, počela zbog devojke, a turiste iz Srbije prebili su pripadnici obezbeđenja diskoteke.

Tri sata posle ponoći, u masovnoj tuči u centru Ohrida, na smrt je prebijen tridesetčetvorogodišnji Dejan Novaković iz Novog Beograda.

Svađa u kojoj su učestvovale dve grupe mladića počela je u diskoteci, a zatim se prenela na gradske ulice, javio je dopisnik B92 iz Makedonije.

Prema nezvaničnim informacijama, u divljačkom prebijanju kod zgrade pošte učestvovalo je obezbeđenje kluba u kom je došlo do tuče turista iz Srbije i lokalnih momaka. Obična rasprava se pretvorila u tuču i jurnjavu na ulicama.

Policija je privela oko 30 ljudi i očevidaca.

Novaković je prebijen na smrt i, prema rečima lekara, nije mu bilo pomoći.

“Mlad čovek stigao je u bolnicu bez znakova života, a povreda je nastala tupim predmetom”, rekao je direktor Opšte bolnice u Ohridu Sašo Vasilevski.

“Smrt je nastupila na mestu na kojem se i dogodio incident”, naveo je on.

“Drugi pacijent imao je povrede na glavi nastale tvrdim predmetom. Povrede su sanirane i pušten je na kućno lečenje”, rekao je Vasilevski.

Inače, u Ohridu nisu retki incidenti u kojima učestvuju srpski turisti, ali se do sada nisu završavali fatalno.

Svedočenje jednog od očevidaca

Jedan od očevidaca događaja ispričao je kako je izgledao sukob.

“Nesrećni mladić je bio napadnut od strane jedne grupe. Pokušao je da se zaštiti pitavši ih – ‘jao ljudi, šta sam vam uradio’. Odgovorili su mu: ‘Sada ćeš da vidiš’.Tukli su ga, a onda su pobegli”, ispričao je očevidac Goran Dimitrieski.

“Pokušao sam da mu pomognem, pozvao sam i Hitnu pomoć, ali sve je bilo uzalud”, naveo je on.

Deo učesnika je priveden, a za ostalima policija još traga.

Ohrid je u šoku, a već se čuju strahovanja kako će ovaj incident da utiče na turizam, s obzirom da je najveći broj gostiju upravo iz Srbije.

Policija traga za više osoba

Makedonska policija traga za jednim državljaninom Srbije i nekoliko državljana Makedonije za koje sumnja da su prošle noći učestvovali u tuči u Ohridu, saopštio je makedonski MUP. Policija je saopštila i da još nisu poznati nalazi obdukcije i da će se histološkom analizom utvrditi zašto je prestao rad srca preminulog, budući da, prema nalazu veštaka, povrede na glavi nisu bile takve da mogu ugroziti život.

Makedonski MUP je saopštio da su zaplenjeni kompjuteri u kafiću zbog provere video-zapisa bezbednosnih kamera.

Policija je saopštila da je svađa u klubu počela iz banalnih razloga, posle čega je izbila tuča između nekoliko srpskih državljana. Oni su izašli iz kluba i nastavili tuču, a jedan od vlasnika kluba je prepoznao svog prijatelja i umešao se. Potom su ga napali drugi učesnici tuče, a onda su se umešali i lokalni stanovnici, čime je tuča postala opšta.

Novaković i Perić su pokušali da pobegnu, ali nisu uspeli, pri čemu je Novaković zadobio fatalne povrede. Lakše je povređen vlasnik kluba M.K., koji je saslušan.

Istraga je obavljena na mestu tuče, a na uvid je izašao zamenik javnog tužioca i istražni sudija.

Ambasada u kontaktu s policijom

O incidentu je obaveštena ambasada Srbije u Skoplju, u kojoj kažu da su u kontaktu sa policijom.

Otpravnica poslova Dušanka Divjak-Tomić prenela je za B92 informacije koje su o incidentu dobili od policije.

“Prema preliminarnim informacijama, u diskoteci je došlo do tuče u kojoj je učestvovalo 10 mladića, među kojima je bio i nastradali Dejan Novaković. Njegov drug Goran Perić je lakše povređen”, kaže Dušanka Divjak-Tomić.

“Policija je izvršila uviđaj na licu mesta i privela više lica. Policijska istraga je u toku, kao i obdukcioni postupak radi utvrđivanja uzroka smrti”, navodi ona.

“Ambasada je u stalnom kontaktu sa policijom u Ohridu i za sada su to zvanične informacije kojima raspolažemo”, poručuje otpravnica poslova Ambasade Srbije u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: