MMF danas razgovara sa sindikatima

Misija Međunarodnog monetarnog Fonda danas će se naći za istim stolom sa predstavnicima sindikalnih organizacija u Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

07:25

Default images

Tako će MMF iz prve ruke čuti šta sindikatima smeta u vladinom Predlogu izmene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Saveza samostalnih sindikata, Konfederacije slobodnih sindikata, Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženog sindikata Srbije "Sloga" i Industrijskog sindikata Srbije.

Predsednica ASNS-a Ranka Savić rekla je da će predstavnicima MMF-a preneti da su njihove zamerke to što se pomera granica za odlazak žena u penziju, da nema mehanizama za naplatu doprinosa, ali pre svega stav da Vlada nije konsultovala sindikate u pisanju zakona.

Pošto je tekst zakona usaglašen sa MMF-om, Ranka Savić kaže da ne gaji prevelika očekivanja pred današnji sastanak.

"Nisam neki optimista da ćemo nešto suštinski promeniti sastankom, ali u svakom slučaju, drugu stranu, to jest MMF, ćemo informisati o našim stavovima i u krajnjoj liniji o onome što nam smeta u odnosu sa Vladom Srbije i resornim ministrima“, kaže ona.

Ina dodaje da će sindikati sastanak iskoristiti na najbolji mogući način i da će pokušati da urade ono što u dosadašnjim kontaktima s Vladom nisu uspeli.

Sindikati su prethodno zapretili protestima kada zakon o Penzijsko-invalidskom osiguranju uđe u skupštinsku proceduru, što se očekuje na jesen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: