Dogovor o rezoluciji?

Srbija i Evropska unija će pokušati da kroz rezoluciju nađu rešenje za otvaranje dijaloga Beograda i Prištine o spornim pitanjima, piše "Politika".

Izvor: B92

Petak, 27.08.2010.

01:28

Default images

To bi značilo da bi Beograd i Brisel našli način kako da se modifikuje rezolucija Srbije poslata u Ujedinjene nacije.

Poseta nemačkog ministra inostranih poslova Gvida Vestervelea Beogradu, najavljivana u pojedinim medijima kao pokušaj da se na Srbiju izvrši pritisak da promeni tekst rezolucije o Kosovu koju je podnela Generalnoj skupštini UN, ipak nije zatvorila vrata za dogovor.

Do dogovora je očigledno stalo i Beogradu i Briselu, koji je u srpsku prestonicu poslao Vestervelea čija je stranka u Nemačkoj najprilježniji zagovornik ulaska Srbije u EU.

Nakon Vesterveleovog susreta sa predsednikom Borisom Tadićem saopšteno je da su se „složili da je budućnost Srbije u Evropskoj uniji i da je Nemačka za Srbiju jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera”.

Dogovor o rezoluciji, dakle, suština je razgovora predsednika Srbije Borisa Tadića i Gvida Vestervelea, ministra spoljnih poslova Nemačke, saznaje „Politika” u vrhu vlasti.

Razgovor između dvojice političara izvor „Politike” opisuje kao „pun razumevanja i prijateljski”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: