“Jat“ i “Montenegroerlajns“ zajedno

"Jat ervejz“ i “Montenegroerlajns“ dogovorili bližu saradnju uz snižavanje cena karata, zajedničke letove i uvođenje letova na nova odredišta.

Izvor: Beta

Sreda, 25.08.2010.

19:13

Default images

Generalni direktor “Jata“ Srđan Radovanović najavio je da će cene karata na linijama od Beograda do Podgorice i Tivta biti snižene od uvođnja zimskog reda letenja 31. oktobra.

On ipak nije želeo da precizira za koliko će pojeftiniti ti letovi, niti na kojim novim linijama će aviokompanije iz Crne Gore i Srbije zajednički leteti.

"Dogovor podrazumeva da avioni dve kompanije ne poleću u razmaku od deset minuta ka istoj destinaciji već da se za taj let koristi jedan veći avion, a drugi avion za letove ka nekoj drugoj destinaciji", objasnio je Radovanović i dodao da će na taj način doći do smanjenja troškova i snižavanja cena karata.

On je kazao da nisu razgovarali sa predstavnicima aerodroma u Srbiji i Crnoj Gori o snižavanju cena njihovih usluga, odnosno taksi koje putnici plaćaju a koje ulaze u cenu karte, ali je dodao da je siguran da će oni prepoznati da je neophodno da sniže cene i da im profit ne bude veći od pet do deset odsto.

Prema njegovim rečima, na relaciji između Beograda i Podgorice i Tivta godišnje putuje oko 500 000 putnika, dok usluge železnice koristi oko 700 000 ljudi.

“Montenegroerlajns“ i “Jat ervejz“ zajedno imaju 22 aviona, od čega “Jat“ ima 14 letelica. Flote su im jako slične i zbog toga je moguća saradnja, kazao je on i dodao da je cilj dve aviokompanije stvaranje regionalne alijanse.

"Dobro došli su svi autoprevoznici, čiji obim flote omogućava komplementarnost", kazao je Radovanović upitan da li još neka kompanija zainteresovana za stvaranje regionalne alijanse.

Radovanović se novinarima u Beogradu obratio nakon razgovora u Budvi o saradnji sa poslovodstvom crnogorske aviokompanije, ministrom saobraćaja Crne Gore Andrijom Lomparom i srpskim ministrom infrastrukture Milutinom Mrkonjićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: