Đukić-Dejanovićeva o rezoluciji

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da nema razloga da oni koji su zatražili mišljenje MSP ne podrže srpsku rezoluciju i na sednici GS UN.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.08.2010.

13:41

Default images

Đukić-Dejanovićeva je rekla da je to teška politička borba i da je urađeno puno da tekst rezolucije bude doživljen na način kako je Srbija imala tendenciju da to bude.

"Naša spoljnopolitička aktivnost bila je na visokom nivou, tekst rezolucije je sasvim prihvatljiv i očekujemo da svi oni koji su zatražili mišljenje od MSP u Hagu taj tekst i podrže", rekla je ona.

Na pitanje da li može doći do nepovoljnog ishoda na glasanju u Generalnoj skupštini UN, Đukić-Dejanovićeva je odgovorila da se ona trudi da bude objektivna, ali da rezultati takvih događaja ne moraju biti praćeni objektivnim parametrima.

Rezolucija koju je Srbija podnela posle mišljenja Međunarodnog suda pravde o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova naći će se na dnevnom redu GS UN 9. septembra.

Srbija je podnela rezoluciju 28. jula, što je učinjeno da bi se, ukoliko bi bila podneta još neka rezolucija o istom pitanju, Generalna skupština, prema pravilima procedure, najpre izjašnjavala o srpskom dokumentu.

Prema proceduri, usvajanje prve podnete rezolucije značilo bi istovremeno odbacivanje svih ostalih predloga. Posle Srbije, do sada niko nije podneo nikakvu rezoluciju povodom mišljenja MSP o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: