Dačić: Sprečiti zloupotrebu dece

Zamenik premijera Ivica Dačić najavio je da će policija u narednom periodu više pažnje posvetiti sprečavanju eksploatisanja dece radi prosjačenja.

Izvor: B92

Nedelja, 22.08.2010.

16:39

Default images

Povodom krivičnih prijava zbog zloupotrebe dece na saboru trubača u Guči, Dačić je rekao da to nije senzacija jer takvih slučajeva ima i u svetskim metropolama.

"Ne treba praviti senzacionalizam jer sigurno da slučajeva eksploatisanja dece radi prosjačenja ima u centru Beograda, a ne samo u Guči", rekao je Dačić.

Ministar je ukazao da ne može samo policija da radi na sprečavanju zloupotrebe dece, već da to mora biti zajednička akcija sa organima u čijoj nadležnosti je socijalna zaštita, ali i celog društva.

"Učinićemo sve što se nas tiče, s jedne strane, poštovati prava i slobode ljudi, ali i dosledno primenjivati zakone", rekao je Dačić i najavio da će policija u narednom periodu više pažnje posvetiti tom problemu.

Prijave zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta podnete su protiv Rajne S. (32), koja je zloupotrebila svoje dete, i Vesne S.( 53 ), koja je u nečasne svrhe koristila tuđe dete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: