Preminula na školskom letovanju

Devojčica Anita M. (15) iz Jagodine, nađena je prošle noći mrtva u sobi u letovalištu Buljarice, u Crnoj Gori, gde je boravila sa grupom učenika iz Jagodine.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.08.2010.

16:34

Default images

Načelnik za društvene delatnosti Skupštine Jagodine Marinko Kiklić kaže da će obdukcija i nadležni organi pokazati šta je uzrok smrti.

"Sada se pretpostavlja da se devojčica otrovala nekim medikamentima", rekao je Kiklić i izrazio veliko žaljenje.

Devojčica je iz jagodinskog naselja Voljevče, dete je razvedenih roditelja, a pohađala je osnovnu školu "Rada Miljković" u Jagodini.

Letovanje u Buljaricama, za učenike koji su završili osmi i četvrti razred osnovnih škola, nekoliko godina unazad organizuje Skupština grada o svom trošku, a decu, po pravilu, prate nastavnici i ekipe medicinske pomoći koje je angažovao grad, i ovo je prvi put da se ovako nešto desilo.

Direktorka Osnovne škole "Goran Ostojić" u Jagodini Mirjana Srećković, koja je bila u pratnji grupe koja je letovala pre ove, izjavila je da "je veoma teško sa ovom decom".

"Oni su završili osmi razred i ne pripadaju više školi koju su pohađali i nastavnici koji su imali autrorit više ga nemaju. Ja sam bila sa njima, nisam uopšte spavala. Ovako nešto se moglo desiti i da je bila u Jagodini", rekla je Srećkovićeva.

Kiklić je napomenuo da su deca koja su bila u grupi sa preminulom devojčicom krenula za Jagodinujutros , umesto večeras, a nova grupa odlazi večeras iz Jagodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: