Kolumbija: Uhapšen "kralj kokaina"

Kolumbijske vlasti su uhapsile venecuelanskog "kralja kokaina" Valida Makleda Garsiju, kojeg su SAD svrstale na spisak najtraženijih trgovaca drogom.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.08.2010.

16:26

Default images

Makled (43), koji je u SAD optužen za trgovinu drogom, a u Kolumbiji i Venecueli za ubistva, uhapšen je u gradu Kukuti, blizu granice s Venecuelom.

Optužnica ga tereti da je mesečno prodavao 10 tona kokaina narko-dilerima u SAD i Evropi. Šef kolumbijske policije Oskar Naranho kaže da je Makled zvani Turčin na američkom spisku najtraženijih trgovaca drogom.

Naranho je na konferenciji za novinare u Bogoti u petak rekao da je Makled, pod maskom poslovnog čoveka, koristio legitimno poslovanje kao paravan za svoje nezakonite aktivnosti.

Prema njegovim rečima, veruje se da je Makled povezan sa Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC).

Makled je odbacio optužbe kao laži i optužio Venecuelu da mu je podmetnula drogu kako bi mogla da zapleni njegove kompanije.

Policija u Venecueli je 2008. godine uhapsila trojicu Makledove braće pošto je na porodičnom imanju pronašla 300 kilograma kokaina.

Makledova porodica je tvrdila da je hapšenje politički motivisano i da je to odmazda zbog namere jednog brata da se kandiduje za gradonačelnika na lokalnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: