SRS:Vlada prodaje 50 odsto Telekoma

SRS tvrdi da Vlada priprema prodaju 50 odsto kapitala Telekoma, a ne 40 odsto kako je prethodno najavila i to po "mnogo nižoj ceni od one koju je najavljivala".

Izvor: B92

Subota, 21.08.2010.

15:06

Default images

"Prema informacijama, vlada će ponuditi na prodaju 50 odsto akcija Telekoma i to po mnogo nižoj ceni od one koju je najavljivala", tvrde radikali.

Prema oceni radikala, Vlada Srbije, ne samo što je donela pogubnu ekonomsku odluku da proda Telekom, već i obmanjuje građane tvrdnjama da će prodati samo 40 odsto akcija ovog preduzeća.

"Sprovođenjem katastrofalne ekonomske politike Vlada nastavlja da ispunjava naloge Međunarodnog monetarnog fonda, među kojima se nalaze i oni o prodaji državnih preduzeća".

Prodaja profitabilne državne kompanije, i to u uslovima ekonomske krize i nezaposlenosti, imaće dugoročne negativne posledice po razvoj privrede.

Vlada bi građanima trebalo da objasni koja se to država još, zarad kratkoročnih interesa i nesposobnosti, odriče vlasništva u telekomunikacijama koje predstavljaju strateški veoma važnu privrednu granu, navedeno je saopštenju.

Prema preliminarnoj proceni koju je napravio savetnik Vlade za privatizaciju Telekoma investiciona banka Sitigrup, najveća srpska telekomunikaciona kompanija vredi 3,2 milijarde evra, ali je premijeru i ministrima predložila da umesto 40 odsto država proda 50 odsto vlasništva kako bi dobila što bolju cenu.

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić nije želela da komentariše vest o proceni vrednosti Telekoma jer je, kako je predočeno u njenom kabinetu, reč o nezvaničnoj informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: