KŠ: Ko je bio nasilnik, a ko žrtva

Nedelju dana posle tuče u Domu zdravlja u Kruševcu, i lekar i pacijent najavljuju tužbe i tvrde da su napadnuti i da su samo trpeli batine.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

15:44

Default images

Krivičnu prijavu protiv pacijenta podneće i Zdravstveni centar, jer je interna kontrola pokazala da lekar nije kriv a pacijentu ovo nije prvi put da napada medicinsko osoblje.

I pacijent i lekar su trenutno na kućnom oporavku. 48-godišnji Života Krstić tvrdi da ga je lekar pretukao kada je došao po svoje lekove i uput za snimanje kičme.

Lekar Miloš Radivojević kaže da je Krstić tukao njega, jer mu je umesto trodona savetovao slabiju terapiju.

Na osnovu nalaza lekara specijalista i povreda koje su zadobili u tuči, obojica najavljuju tužbe. Radivojević očekuje i zaštitu kolega, a Krstić koji boluje od heriditarne polineuropatije zaštitu javnosti.

Posle tuče, rukovodstvo Zdravstvenog centra sprovelo je internu kontrolu koja je pokazala da lekar nije kriv. Oni tvrde da Krstiću nije prvi put da napada zdravstvene radnike pa će protiv njega podneti krivičnu prijavu.

U Zdravstvenom centru Kruševac navode da ovaj slučaj ima i političku pozadinu, jer je Života Krstić kao odbornik SRS-a u više navrata pokušao da diskredituje rukovodstvo i zaposlene u zdravstvenom centru.

Krstić kaže da to nije tačno i da ga politika odavno ne interesuje. Iako mu je, kako kaže, potreban odbornički dodatak od 5.000 dinara, na narednoj sednici skupštine zatražiće da ga razreše ove dužnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: