SVM: Prijava protiv policajca

SVM podneo krivičnu prijavu protiv policajca iz Subotice zbog pretnji trojici mladića mađarske nacionalnosti koji su lepili plakate za praznik Sent Ištvan.

Izvor: Danas

Četvrtak, 19.08.2010.

22:19

Default images

Prema informacijama iz ove stranke, mladiće su legitimisala dva policajca, pri čemu je jedan pripretio da bi takve trebalo staviti uz zid i streljati, piše "Danas".

List prenosi da je taj policajac kasnije rekao i "da ih mogu odmah odvesti u policiju i tamo likvidirati".

"Drugi policajac je bio sasvim korektan i profesionalno obavio posao, i SVM je krivičnu prijavu podneo protiv jednog N.N. lica. Ovakvo ponašanje jednog pripadnika policije je sasvim neprimereno i mi očekujemo da će MUP predmet dalje predati tužilaštvu”, kaže Jene Maglai, predsednik subotičke organizacije Saveza vojvođanskih Mađara.

“Moram reći da je policija reagovala profesionalno i odmah po prijavi saslušala mladiće koji su svedočili o onome što se dogodilo. Imamo informaciju i da je odmah otkriven identitet dotičnog policajca, te se nadamo da će se postupati prema tome u skladu sa zakonom”, rekao je Maglai.

IZ MUP-a, međutim, nema potvrde o da je utvrđen identitet policajca koji je pretio mladićima.

Maglai napominje da je to “stvar policije hoće li otkriti njegovo ime ili ne“, ali da Savez vojvođanskih Mađara može biti zadovoljan dosadašnjom reakcijom nadležnih u policiji.

Iz policije kažu da će se, ukoliko se utvrdi da za to postoje elementi, pokrenuti krivična prijava u sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: