Bela kuća: Obama je hrišćanin

Barak Obama je hrišćanin koji se svakodnevno moli, saopštila je Bela kuća, nakon ankete prema kojoj svaki peti Amerikanac veruje da je Obama musliman.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.08.2010.

22:18

Default images

"Predsednik je očigledno hrišćanin. On se moli svakog dana", rekao je portparol Bele kuće Bil Barton.

On je izjavio da je većina Amerikanaca zabrinuta zbog privrede i ratova u Iraku i Avganistanu i da zato ne čita vesti o tome koja je predsednikova religija.

Istraživanje, koje je sproveo istraživački centar "Pju", pokazalo je da 18 odsto anketiranih misli da je Obama musliman, a 43 odsto da je hrišćanin.

Istraživači te rezultate tumače kao posledicu napada Obaminih protivnika, kao i činjenice da on daleko manje prisustvuje verskim službama, posebno ako se uporedi sa svojim prethodnicima Džodržom Bušom i Bilom Klintonom.

Obama je hrišćanin. Njegov otac je musliman iz Kenije, a majka Amerikanka iz Kanzasa. Od svoje šeste do 10. godine živeo je u Indoneziji, pretežno muslimanskoj zemlji, sa svojom majkom i očuhom Indonežaninom.

Puno ime američkog predsednika-Barak Husein Obama, mnogima zvuči muslimanski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: