U Sutomoru napadnut novinar

Stalnog saradnika kragujevačkog nedeljnika "Svetlost" Dejana Mihajlovića fizički je napalo obezbeđenje kafića "Mahito" i nanelo mu lakše telesne povrede.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.08.2010.

21:04

Default images

Policija, koja se ubrzo pojavila, umesto da ga zaštiti, pretila mu je, vređala ga i psovala na nacionalnoj osnovi, saopšteno je iz tog nedeljnika.

"Novinara, koji je u Sutomoru spremao reportažu o noćnom životu, obezbeđenje kafića je napalo u dva sata ujutru", piše u saopštenju generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika lista "Svetlost" Ranka Milosavljevića.

Milosavljević smatra da je takvo ponašanje crnogorske policije bez presedana u civilizovanom svetu i postavlja pitanje kako bi se proveo u sličnoj situaciji običan građanin ako je novinar na zadatku, sa uredno izdatom pres legitimacijom dobio batine, pretili su mu i vređali ga kako obezbeđenje tako i crnogorska policija.

Direktor i urednik navodi i da je o napadu na novinara nedeljnika "Svetlost" obavestio Udruženje novinara Srbije, kao i da je uputio protest Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: