Dušan Mihajlović: Hajku vodi Beba

Bivši ministar policije Dušan Mihajlović odbacio je otpužbe Stanka Subotića Caneta da ga je ucenjivao kako Subotić ne bi bio optužen za šverc cigareta.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

18:03

Default images

Mihajlović je u nedeljniku NIN"naveo da iza "hajke" na njega stoji Vladimir Popović Beba.

"Nikada nikoga nisam, pa ni Subotića, ucenjivao i reketirao, niti sam odobrio akciju 'Mreža' da bih tako nešto radio", rekao je Mihajlović.

Mihajlović tvrdi da iza "hajke" na njega stoji Popović - nekadašnji direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, da ga je on "odabrao za žrtvenog jarca" i "upregao Subotića u tu prljavu rabotu".

"Ispada da je ovde Subotić samo kamen u Bebinoj ruci, najnovija žrtva ovog velemajstora manipulacije i gospodara mnogih sudbina. Neshvatljivo je šta je Beba uspeo da mom nesrećnom zemljaku Subotiću stavi u usta. Ali, kako se apsolutna laž ne da demantovati, pružiću mu priliku da svoje tvrdnje dokaže na sudu", kazao je nekadašnji ministar policije.

On je dodao da akcija "Mreža" nije bila nezakonita i privatna, zato što je bila "tajna za Bebu i druge Subotićeve doušnike", te da je uvedena po zakonu i pravilu službe i da je započeta više meseci pre nego što ga je Popović upoznao sa Subotićem, a završena po prestanku njegovog (Mihajlovićevog) mandata.

"Zato mu nisam mogao dati podatke o ovoj policijskoj akciji", rekao je Mihajlović i naveo da nije tražio sastanak sa Subotićem, već da ga je Popović doveo u prostorije njegove stranke.

"Čitam da je i meni dao pare u maju 2004. godine, kada sam bio privatno lice i u nemilosti tadašnje vlasti. Zašto sam mu ja uopšte bio potreban i dok sam bio ministar, kad je imao svemoćnog Bebu i zaštitu ministra pravde i mnogih drugih kojima je davao pare?", upitao je još Mihajlović.

"To da Dušan Mihajlović bude žrtveni jarac odgovara svima koji su na njihovom platnom spisku, a nije ih malo, kao i svima onima koje akcija 'Sablja' nije zahvatila, a i njih ima dosta", naveo je Mihajlović i dodao da ovim pismom završava javnu polemiku sa "Bebom i jednom od njegovih bezbrojnih žrtava - Subotićem".

Advokatski tim Subotića, koji je u akciji "Mreža" označen kao glavni organizator šverca cigareta u Srbiji, predao je Tužilaštvu za organizovani kriminal 11. avgusta izjavu Subotića u kojoj se navodi da mu je Mihajlović tražio novac kako protiv njega ne bi pokrenuo postupak nakon akcije "Mreža", za šta mu je Subotić, kako tvrdi, dao ukupno 250.000 evra.

Subotić je, kako je naveo njegov advokatski tim, detaljno objasnio i sudu dostavio dokaze o brojnim sastancima sa Mihajlovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: