Zrenjanin: Uhapšen službenik banke

Policija je uhapsila Miloša D. (44) iz Zrenjanina, zbog sumnje da je zloupotrebom položaja prevario klijente Oportjuniti banke za oko 188.000 evra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.08.2010.

17:46

Default images

Milošu D. je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će biti priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu.

Miloš D. je od 2007. do 2010, kao kreditni savetnik u zrenjaninskoj Oportjuniti banci, sačinjavao lažnu dokumentaciju za 19 vlasnika individualnih poljoprivrednih gazdinstava i bez njihovog znanja podigao kredit u iznosu od oko 100.000 evra.

Pored toga, oštećena je najmanje još 21 osoba za oko 88.000 evra, koje je Miloš D. dovodio u zabludu o visini odobrenog kredita i na njihovu štetu prisvojio veći deo novca koji su dobili kreditom.

Pomagači u tom poslu bili su mu Nikola S. (36), Željko M. (34), Jovana F. (30) i Dragan S. (51) iz Melenaca, protiv kojih je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Nikola S, Željko M. i Dragan S. su pronalazili vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, tako što su prevarom dolazili do njihovih ličnih dokumenata, a Miloš D. im je za uzvrat omogućavao podizanje kredita na ime drugih osoba.

Jovana F. je u svojstvu blagajnice u NLB banci otvarala lažne račune na ime prevarenih osoba i pomagala Milošu D. da podiže novac uz lažna dokumenta, navodi se u saopštenju.

Policija u saopštenju dodaje da nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim krivičnim delom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: