Nadoknada štete Lozničanima

U Loznici će za sanaciju štete domaćinstvima, prouzrokovane čestim poplavama i klizištima, biti izdvojeno četiri miliona dinara iz republičkog budžeta.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.08.2010.

14:40

Default images

Sredstva je obezbedilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a oštećenima će biti dostupna od sutra.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Radomir Filipović rekao je da će najpre biti isplaćena materijalna pomoć domaćinstvima u kojima su oštećeni stambeni objekti, a ukupan fond predviđen za to je 1.194.155 dinara.

U ovogodišnjim elementarnim nepogodama oštećena su ukupno 54 objekta, a materijalna naknada svakom pogođenom domaćinstvu iznosiće između četvrtine i polovine od iznosa procenjene štete.

Preostalih 29 domaćinstava, kojima nisu oštećeni stambeni objekti, primaće naknadu nakon detaljne procene štete i odluke o novčanim iznosima koji će im biti dodeljeni.

Podsetimo, krajem juna reka Jadar je poplavila 83 domaćinstva i više od 2.000 hektara oranica, a šteta nastala njenim izlivanjem je procenjena na 180 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: