Privedeni rušitelji kuće povratnika

Trojica maloletnih Albanaca privedena su zbog sumnje da su demolirali zid na jednoj od kuća koje se grade za povratnike u Žaču kod Istoka.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 19.08.2010.

12:15

Default images

Portparol Kosovske policijske službe u Peći Zećir Keljmendi potvrdio je KIM radiju da su trojica dečaka privedena u policijsku stanicu.

“Trojica maloletnika su u prisustvu svojih roditelja saslušana u vezi sa ovim slučajem”, rekao je Keljmendi. O drugim detaljima on nije mogao da govori.

U ovom incidentu, koji se dogodio u noći između utorka i srede, srušen je deo zida na jednoj od kuća, a blokovi za gradnju su razbacani po gradilištu.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Saša Rašić je rekao agenciji Srna da su ova ista lica osumnjičena i da su podmetnula požar na obližnjoj livadi koji je zahvatio šumsko rastinje nadomak Žača.

Rašić je zatražio od Kfora i Euleksa da pojačaju prisustvo u Žaču, a ambasade Velike Britanije, SAD i Nemačke obavestio o učestalim incidentima u ovom povratničkom mestu.

KiM radio podseća da se u Žač početkom aprila vratilo 27 srpskih porodica, ali je u međuvremenu šest porodica napustilo selo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: