Poskupljuju sve životne namirnice

Talas poskupljenja će se nastaviti do septembra, a na listi novih cenovnika su skoro sve vrste prehrambenih proizvoda i kućnih potrepština, piše "Blic".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

00:28

Default images

Poskupeće brašno, hleb, meso i mesne prerađevine, ulja, pirinač, supe, gotova jela i ostala konzervirana hrana, kafa, voda, sokovi, alkoholna pića, kućna hemija.

Tokom prvih petnaest dana avgusta u maloprodajnim objektima su povećane cene svih vrsta osnovnih životnih namirnica.

Ulje "dijamant" po litru je poskupelo za 11 odsto, šećer za pet odsto, svinjsko meso za 10 do 15 odsto, juneće meso za pet, dok su cene mleka i mlečnih proizvoda u zavisnosti od vrste korigovane za dva do 10 odsto.

Pored ovih namirnica, istovremeno su skočile i cene sokova i alkoholnih pića za oko 10 odsto, zatim soli, papirne galanterije, sredstava za ličnu higijenu, pojedini proizvodi iz asortimana kućne hemije.

I taman kada su građani pomislili da poskupljenja više neće biti, proizvođači su trgovcima dostavili nove cenovnike, po kojima su se zbog rasta cena pšenice i brašna prvi na listi povećanja cena našli hleb i peciva.

U maloprodaji 23. avgusta na snagu stupa cenovnik kompanije "Grand prom", po kome će cene kafe biti uvećane za pet do 15 odsto.

A do kraja avgusta ili najkasnije početkom septembra poskupeće i voda "knjaz Miloš", sokovi "fruvita", riblje konzerve "rio mare", konzervirana hrana, pirinač, margarini, praškovi i deterdženti proizvođača "Rekit benkizer" i "Prokter i Gembl", slatkiši.

Razlozi za ova poskupljenja su pad vrednosti dinara i rast cena sirovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: