Odloženo uništavanje soje

Uništavanje useva genetski modifikovane soje u selu Ratkovo kod Odžaka odloženo je zbog protesta uzgajivača, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2010.

23:28

Default images

Traktorista, kog je Ministarstvo angažovalo za uništavanje soje je "uplašen velikim brojem poljoprivrednih proizvođača koji su došli da spreče izvršenje rešenja, pobegao".

Samim tim, akcija uništavanja je propala. Ministarstvo je apelovalo na sve poljoprivredne proizvođače da sami unište genetski modifikovane useve soje i da "podrže inspekciju da radi po zakonu".

Ministarstvo poljoprivrede je naglasilo da se neće odustati od sprovođenja Zakona o genetički modifikovanim organizmima i da će svi takvi usevi na teritoriji Srbije, što podrazumeva i selo Ratkovo, biti uništeni.

"Zakon je jasan, usevi se takvi ne smeju gajiti, ovde se danas suočavamo sa zahtevom da se ne radi po zakonu. Onda i svi drugi koji ne rade po zakonu će protestovati i svi drugi će doći na istu ideju i reći će da su se u Ratkovu protestom izborili da ne rade po zakonu i počeće da protestuju i traže. Ukoliko se popušta uslovima da se ne radi po zakonu. Nepoštovanje zakona gde nas vodi, vodi nas u anarhiju”, rekao je generalni inspektor Ministarstva poljoprivrede Dušan Pajkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: