Slovačka: Druga žrtva poplava

Tri dana nakon naglih, lokalnih ali razornih poplava koje su zahvatile centralne i istočne delove Slovačke, otkriveno je telo druge žrtve, javljaju mediji.

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2010.

15:26

Default images

Slučajni prolaznik u mestu Prievidža našao je sinoć među granjem telo 52-godišnjeg železničara koji je u nedelju pomagao u raščišćavanju pruge.

"Dok su radili, drvo je palo na njega, udarilo ga u glavu, a on je upao u reku i bujica ga je odnela", kazao je medijima Luboš Kotlarž iz železničke policije u Prievidži.

Prva žrtva je jedan muškarac iz mesta Handlova koji se udavio u pokušaju da iz talasa spasi svoj automobil.

Tek što je seo za volan poneo ga je poplavni talas a kada je uspeo da se popne na krov, bujica ga je odnela i spasioci su kasnije našli njegovo telo.

Iako su poplave bile lokalne i kratke, načinile su veliku materijalnu štetu kao i bujice prethodnog vikenda na tromeđi Češke, Nemačke i Poljske.

Samo u vodoprivredi štete za taj jedini vikend procenjuju se na 5,5 miliona evra.

Nova slovačka premijerka Iveta Radičova prekinula je letovanje u Hrvatskoj i vratila se u domovinu da obiđe poplavljena područja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: