Mladići napali policajce na Banjici

Saobraćajnu patrolu rano jutros su na Banjici u Beogradu napala dvojica mladića, udarajući ih pesnicama u lice, saopštio je Nezavisni sindikat policije.

Izvor: FoNet

Sreda, 18.08.2010.

12:36

Default images

Jedan od napadača pivskom flašom udario je policajca u glavu. Prilikom incidenta policajcu je ispao pištolj, ali su njegove kolege trpeći udarce sprečile veći incident.

Patrola je napadnuta u trenutku dok je radila alko-test vozaču koji je učinio više saobraćajnih prekršaja - obilazio je vozilo preko pune linije i prošao kroz crveno svetlo na semaforu.

"U trenutku alko-testiranja vozača, pored zaustavljenog vozila prekršioca, samoinicijativno je stalo još jedno vozilo, iz koga su izašla dva mladića u alkoholisanom stanju i u znak 'solidarnosti' sa momkom koji je alkotestiran, fizički nasrnuli na policajce", navodi se u
saopštenju.

Kako se precizira, policajac je pao, a zbog dotrajalosti opreme koja godinama nije menjana, pukla je futrola pištolja, koji je ispao na asfalt, a samo požrtvovanošću kolega, koji su istrpeli niz udaraca napadača sprečavajući ih da dođu do oružja, izbegnut je veći incident.

Sindikat upozorava da na više njihovih apela da se nabavi i zameni dotrajala uniforma i oprema, MUP i država nisu dosad imali razumevanja, krijući se često u svojim opravdanjima iza "propalih" tendera.

Zbog toga je sindikat najavio da će, ukoliko se nešto hitno ne preduzme, organizovati protestni marš do kancelarije predsednika Srbije, "kako bi u zadnjem, očajničkom pokušaju skrenuli pažnju na težak položaj policije i naterali državu da ulaže u bezbednost svojih građana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: