CG: Ukidanje TV signala zbog duga

RTV "Elmag" je prva medijska kuća kojoj je ukinut signal sa crnogorskih TV predajnika zbog duga iz prethodnih godina, pišu podgoričke "Vijesti".

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2010.

12:20

Default images

Signal je ukinut prema odluci Radio-difuznog centra da isključuje elektronske medije zbog zaostalih dugova.

"Od 32 medija koji su bili na spisku za isključenje zbog duga, na naš poziv da dođu da bi se dogovorili oko dinamike plaćanja duga, odazvala se samo polovina. Ostali će danas i sutra biti isključeni", kaže Slobo Stanišić iz Radio-difuznog centra.

Glavni i odgovorni urednik RTV "Elmag" Božo Šundić rekao je za "Vijesti" da je njegova medijska kuća "zatečena postupkom RDC-a".

"Dug niko ne spori i i mi smo već danas uplatili jednu ratu. Ipak, svakako treba imati na umu ekonomske prilike u kojima svi funkcionišemo, i da je nemoguće dug platiti odjednom", rekao je Šundić komentarišući potez Radio-difuznog centra.

Po podacima iz Radio-difuznog centra, od medija čije je isključenje najavljeno najviše duguje nikšićki lokalni servis RTV Nikšić, oko 97.000 eura. Nešto manje duga RDC potražuje od RTV Elmag, oko 85.000 evra.

"Samo je tehničko pitanje hoće li neko biti isključen danas ili sutra, jer imamo ograničen broj ekipa i ne mogu sve predajnike obići za dan", kaže Stanišić.

Na spisku za isključenje su Radio Amigo, TV i Radio Panorama, TV APR Rožaje, Radio Bijelo Polje, TV Orion Kolašin, TV Elmag, Radio Rožaje, Radio Harizma Kolašin, Radio Elmag, TV Pljevlja, Radio Pljevlja, Radio Nikšić, Televizija Nikšić, Radio Bum, Radio Fokus i Radio Eko energija.

"Ostali su potpisali taj protokol, odmah su uplatili 10 odsto duga iz prethodnih godina, obavezali se da će još toliko uplatiti do kraja avgusta. Ostatak moraju da uplate u deset mesečnih rata i da istovremeno plaćaju redovne obaveze iz ove godine", rekao je Stanišić.

"Mi redovno moramo da platimo Elektroprivredi struju koju potroše mediji i taj rashod čini 70 odsto naših izdataka. Ne bi bilo dobro da postane praksa da se ne plaćaju obaveze prema RDC, onda mi ne bi mogli da ispunimo svoje obaveze prema Elektroprivredi i oni bi isključili struju i ugasili sve medije. Zbog toga smo se odlučili za isključenje onih koji godinama ne plaćaju svoje obaveze, a ima nekih koji to ne rade desetinama meseci. Takva praksa se više ne može tolerisati i ubrzo će doći na red svi koji ne plaćaju redovno svoje obaveze", rekao je Stanišić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: