Operateri očekuju ukidanje poreza

Član UO Vip mobajla Roland Hajdner kaže da korisnici mobilnih telefona i operateri očekuju ukidanje dodatnog poreza na mobilnu telefoniju najkasnije u septembru

Izvor: B92

Sreda, 18.08.2010.

12:24

Default images

"Nismo zadovoljni činjenicom da krizne mere, a posebno porez od 10 odsto opstaju", rekao je on i dodao da su korisnici zbog toga optimizovali korišćenje usluga.

"Očekujemo da taj izdatak bude ukinut najkasnije u septembru, kako je najavilo Ministarstvo finansije", dodao je Hajdner.

Vlada Srbije uvela je u junu 2009. godine porez na mobilnu telefoniju u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita i trebalo je da ga ukine sa prvim znacima ekonomskog oporavka, a prema zvaničnim podacima, Srbija je u prvom tromesečju 2010. izašla iz recesije.

Sva tri operatera mobilne telefonije, Telekom Srbija, Vip mobajl i Telenor, zatražili su 6. maja ukidanje tog poreza od 10 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: