Spalili državnu zastavu na školi

Novopazarska policija uhapsila je dve, a na putu je da uhapsi i treću osobu za koje se osnovano sumnja da su zapalile državnu zastavu Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.08.2010.

18:17

Default images

Uhapšeni, od kojih jedan ima 18, a drugi 19 godina, sumnjiče se i da su provalili u osnovnu školu "Desanka Maksimović" na čijem krovu je pronađena zapaljena zastava Srbije.

Ostatke državne i jednu neoštećenu bošnjačku zastavu pronašli su policijski inspektori tokom uviđaja, posle dojave da je škola obijena.

Od školskog inventara, kako se navodi, ništa ne nedostaje.

Policija intenzivno radi na ovom slučaju, a u Policijskoj upravi kažu da je identifikacija počinilaca jedan od prioriteta novopazarske policije.

Direktor škole Munir Šabotić je novinarima rekao da su na školskom video-nadzoru registrovane tri osobe sa majicama preko glava kako prolaze kroz školu.

"Događaj se zbio u utorak oko 23.30 sati. Za poslednja tri dana to je drugi upad u ovu školu. Prvi je bio u noći između 13. i 14. avgusta i tada su isečeni kablovi video-nadzora", rekao je Šabotić.

Omerović: Atmosfera u Pazaru bi mogla dovesti do katastrofe

Član Odbora za bezbednost Skupštine Srbije Meho Omerović upozorio je, povodom paljenja državne zastave u Novom Pazaru i hapšenja trojice mladih ljudi tim povodom, da bi atmosfera stvarana poslednjih nekoliko meseci u tom gradu mogla dovesti do katastrofe.

On je u izjavi ukazao na opasnost koju predstavljaju najnoviji događanja u tom regionu i dodao da je lako „zapaliti strasti“, ali da onda treba imati na umu da se događaju incidenti kojih na ovom prostoru nije bilo čak ni u vreme ratova 90-tih godina.

„Zato apelujemo na sve ljude od uticaja, pre svega na one koji na bilo koji način mogu uticati na mlade ljude, jer oni nisu ni svesni šta rade. Oni su verovatno naivno poverovali da rade „nešto važno“, ne znajući da tako stradaju najviše oni i njihovi roditelji, a sa njima, nažalost, i ceo narod“, rekao je Omerović, koji je visoki funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

On je dodao da je više nego očigledno da "neki" pokušavaju da u Sandžaku stvore lošu atmosferu sa nestabilnom političkom situacijom i tako naprave prostor u koji nijedan ozbiljniji investitor neće hteti da ulaže, što je, inače, poslednjih meseci tek počelo da se dešava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: