"Šešelj u Srbiji početkom 2011."

Povratak lidera SRS Vojislava Šešelja iz Haga u Srbiju može se očekivati početkom naredne godine, izjavili su za "Danas" advokati Boris Aleksić i Toma Fila.

Izvor: Danas

Ponedeljak, 16.08.2010.

22:42

Default images

Aleksić i Fila kažu da će Tužilaštvo nastojati da prolongira konačnu presudu, ali su uvereni da se Šešeljev povratak u Srbiju ipak može očekivati početkom 2011.

Fila je rekao da Šešelj može da ubrza završetak suđenja tako što bi se odrekao prava na iznošenje odbrane, ali da i u tom slučaju proces ne može biti okončan velikom brzinom.

"Ukoliko bi sudsko veće u septembru i donelo odluku da je suđenje završeno, na presudu bi moralo da se čeka još narednih šest meseci. To je realnost", rekao je Fila.

Da li će Šešelj iskoristiti pravo na izvođenje svedoka zavisi od odgovora sudskog veća i njihove spremnosti da obezbede takozvanu "jednakost oružja", odnosno da obezbede budžet odbrani istovetan onom budžetu koje je imalo Tužilaštvo, rekao je Aleksić, član pravnog tima Šešelja.

On je dodao da Tužilaštvo, "koje do sada tokom suđenja nije iznelo nijedan konkretan dokaz sada pokušava da proces prolongira uvođenjem 14 novih dokaza, među kojima su i dnevnici Ratka Mladića, koji se osporavaju još od 2009, ne samo u Srbiji nego i u drugim zemljama, kao težak falsifikat".

Jedan od prvih poteza Šešelja biće povratak u poslaničku klupu Skupštine Srbije, a mandat će mu ustupiti Zoran Krasić, najavljuju iz te stranke.

Analitičari su saglasni da će time početi bitka SRS za prelazak cenzusa i slabljenje Srpske napredne stranke, što je politička opsesija aktuelnog predsednika Srpske radikalne stranke, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: