Tači: Vladavina prava na severu

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice da će na severu Kosova biti obnovljena vladavina prava.

Izvor: B92

Subota, 14.08.2010.

18:12

Default images

Kosovski premijer je rekao da sledeći korak treba da bude otvaranje suda.

Tači je razgovarao sa predsednikom opštine u južnoj Mitrovici Avnijem Kastratijem o izgradnji 200 novih kuća u ovom delu grada, a vrednost tog projekta procenjena je na oko pet miliona evra.

Naselje Brđani koje je posetio Tači u pratnji Bajrama Redžepija i Sadrija Feratija, ministara u privremenoj vladi u Prištini, jedno je od nekoliko mešovitih naselja u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem žive Albanci.

Tači je rekao da će se nastaviti sa investicijama koje idu u pravcu integrisanja Mitrovice u ujedinjen i jedinstven grad i za punu primenu plana za Kosmet koji je svojevremeno sastavio međunarodni posrednik Marti Ahtisari Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio taj Ahtisarijev plan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: