Bez odlaganja Karadžićevog suđenja

Sudsko veće Haškog tribunala odbacilo je zahtev Radovana Karadžića za odlaganje suđenja na tri sedmice, saopšteno je iz Tribunala.

Izvor: B92

Petak, 13.08.2010.

13:13

Default images

Karadžić je pre tri dana zahtevao odlaganje suđenja zbog vremena potrebnog da presluša snimke razgovora Ratka Mladića, koje mu je tužilaštvo dostavilo 4. avgusta.

U saopštenju se navodi da se tužilaštvo protivi Karadžićevom zahtevu zbog nepružanja dokaza da bi eventualno odlaganje suđenja bilo u interesu pravde.

Sudsko veće Tribunala je u obrazloženju odluke navelo da objavljivanje obimnije dokumentacije u toku suđenja nije neuobičajeno i da, tokom razmatranja zahteva za odlaganje, uzima u obzir, između ostalog, prirodu materijala, njegov obim i složenost, jezik, broj dana u sedmici tokom kojih sud zaseda.

Bivši predsednik Republike Srpske zatražio je od Haškog tribunala pre tri dana odlaganje nastavka suđenja, kako bi on i njegov tim branilaca imali vremena da pregledaju trake bivšeg komandanta Vojske RS - audio i video kasete, kompakt diskove i DVD, zaplenjene tokom pretresa u martu stana Mladićeve supruge u Beogradu.

Suđenje nekadašnjem lideru Republike Srpske treba da bude nastavljeno 17. avgusta, posle letnje pauze koja je trajala od 26. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: