Optužnica za zločin u HR 1991.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv Veljka Marića (59) iz Grubišnog Polja za ratni zločin protiv civilnog stanovnistva.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

19:56

Default images

On se tereti za ubistvo civila u selu Rastovac na području opštine Grubišno Polje, 1991. godine.

Marić se tereti da je kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija 31. oktobra te godine, tokom akcije "čišćenja" Rastovca, uniformisan i naoružan ušao u kuću porodice Slijepčević i sa više hitaca iz atomatske puške ubio Petra Slijepčevića, u prisustvu njegove supruge Ane.

Na podučju Grubišnog Polja tokom oružanih sukoba hrvatskih oružanih formacija i pripadnika Teritorijalne odbrane Grubišnog Polja, septembra i oktobra 1991. u akciji "Otkos" pripadnici hrvatskih oružanih formacija u više organizovanih napada, opljačkali su i popalili više od 30 sela, navedeno je u saopštenju.

Tužilastvo za ratne zločine podnelo je 19. aprila ove godine zahtev za sprovođenje istrage protiv Marića koji je hrvatski državljanin.

Po nalogu Tužilaštva on je dan ranije uhapšen u Dimitrovgradu, na graničnom prelazu sa Bugarskom, a tužilac za ratne zločine predložio je da mu se produži pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: