"Prenošenje nadležnosti očekivano"

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović kaže da prenos nadležnosti s republičkih na pokrajinske organe teče "očekivanim tempom".

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

15:07

Default images

On je dodao da će ceo posao biti okončan do kraja iduće godine.

"Preuzimanje nadležnosti se odvija po realnim očekivanjima, a već je učinjeno u onim oblastima gde su postojali povoljni uslovi", dodao je on u izjavi novinarima tokom prijema u zgradi Vlade Vojvodine priređenom u čast novih članova Vojvođanske akademije nauka i umetnosti.

Prema njegovim rečima, ne bi ni valjalo da se pojedine obaveze preuzmu pre nego što se obezbede materijalni, prostorni, kadrovski i organizacioni preduslovi.

"Uveren sam da će veći deo nadležnosti biti prenet na pokrajinsku administraciju do kraja ove, a celokupan posao da se završi do kraja iduće godine. Dve godine su, dakle, realan rok da se više od 150 nadležnosti u potpunosti preuzmu", zaključio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: