Ugrožena domaća hrana za životinje

Proizvođači hrane za životinje su upozorili da je domaća proizvodnja te hrane "vrlo ozbiljno ugrožena", i da će se "maloprodaja ugasiti za godinu do dve".

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

13:22

Default images

Oni su ponovili zahtev za hitno usvajanje prvog zakona o hrani za životinje zbog uređenja tržišta u toj oblasti.

Bez kaznenih odredaba predviđenih zakonom ne može se srediti trenutna situacija na domaćem tržištu hrane za životinje, upozoreno je na sednici Grupacije proizvođača hrane za životinje Privredne komore Srbije.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, ukupna proizvodnja hrane za životinje u 2008. godini iznosila je 824.000 tona i vredela oko 400 miliona evra. Prema procenama te grupacije, godišnja konzumacija hrane za životinje iznosila je više od 2,5 miliona tona, iz čega, kako su naveli proizvođači, "proizilazi da je oko 1,7 miliona tona hrane statistički neobuhvaćeno".

Predsednik grupacije Dragoslav Milisavljević je istakao da je taj stav potvrđen anketom sprovedenom prošle godine među 20 proizvođača hrane, od kojih su se svi izjasnili za donošenje zakona o hrani za životinje, dodajući da od njih 20 danas radi svega 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: