SNS: Tadiću, izvini se “Gaspromu“

Naprednjaci pozvali Borisa Tadića da se izvini ruskom “Gaspromu“ jer se iza leđa te kompanije dogovarao sa Bugarskom o promeni trase gasovoda “Južni tok“.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.08.2010.

13:27

Default images

"Tadić je narušio ugled Srbije jer je sa bugarskim predsednikom pokušao da menja rutu gasovoda“, rekla je fukncionerka SNS-a Zorana Mihajlović-Milanović.

“Od ’Gasproma’, jedinog dobavljača gasa Srbiji, zavise stotine hiljada domaćinstava, privreda i toplane", dodala je ona.

Tadić je nedavno rekao da je sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim razgovarao o gasovodu i istakao da je za njega Dimitrovgrad bolje mesto za ulazak gasovoda u Srbiju i da je "u igri i Zaječar".

"Tadić je potpisao energetski sporazum Srbije i Rusije i tada je mogao da pregovara, a ako je trebalo nešto da se menja, onda je to trebalo uraditi na pristojan način, a ne medijski", rekla je Zorana Mihajlović-Milanović.

Dodala je da kvazi pravila koja postoje u Srbiji ne postoje van granica Srbije.

"Ako želimo u EU, a želimo, onda moramo da se ponašamo po pravilima. Da li Tadić misli da su se premijeri Nemačke i Rusije Angela Merkel i Vladimir Putin dogovarali o premeru cevi za gasovod ’Severni tok’? Naravno da nisu, nego su to radili inženjeri", rekla je Zorana Mihajlović-Milanović.

Ona je navela i da SNS zahteva da Tadić pokrene pitanje gubitka 25 odsto vlasništva Srbije u preduzeću “Jugorosgas“ i upitala da li će Srbija zbog toga ponovo biti ucenjivana cenom tranzita gasa, kao što je slučaj sa prolazom gasa kroz Mađarsku.

Jelena Trivan: Poziv SNS-a je sraman

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da je sraman poziv Srpske napredne stranke da se predsednik Srbije Boris Tadić izvini "Gaspromu" zbog izjava o trasi gasovoda "Južni tok".

"Izjava je sramna ne samo zato što je lažna, već zato što je duboko protivna interesima naše zemlje. Reč je o najgrubljoj laži s obzirom da predsednik Tadić nije pregovarao, već razgovarao o nečemu što je legitimna tema", rekla je Trivan Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: