Nemački studenti u Kragujevcu

Grupa studenata iz nemačkog grada Hanovera već nekoliko dana boravi u Kragujevcu, gde za nezbrinutu decu iz Doma "Mladost" organizuju edukativne radionice.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

10:39

Default images

Mladi Nemci su članovi nevladine organizacije "Janun" koja se bavi ekologijom, pa svoje znanje iz ove oblasti prenose i na mlađe naraštaje u Kragujevcu.

Svoja znanja o ekologiji i zaštiti životne sredine studenti iz Hanovera prenose deci u Kragujevcu, kako bi zahvaljujući stečenim znanjima čovekova okolina u ovom kraju bila zaštićena.

Pored organizacije edukativnih radionica, mladi iz Nemačke nađu vremena i da se upoznaju sa istorijskim znamenitostima grada.

Obilazak muzeja "21.oktobar" na njih je ostavio veoma jak utisak. „Veoma sam zadovoljan kako grad izgleda. Ima odličnu atmosferu i juče sam rekao studentima iz Kragujevca da ću svim svojim prijateljima predložiti da dođu ovde u obilazak“, kaže Peter Tomsen iz Nemačke.

Njegova koleginica Lara Leple ističe da Srbiju vidi kao veoma lepu zemlju u kojoj su ljudi prijateljski raspoloženi.

„Kada je o muzeju reč, mislim da je za nas veoma važno da vidimo šta se dogodilo iako je to veoma tužno videti. Mogu reći da je postavka muzeja na mene ostavila neverovatno jak utisak“, kazala je ona.

Vođa grupe Johanes Virhov naglašava da već drugi put dolazi u Srbiju prvenstveno zbog uticaja koji će njihova predavanja o ekologiji imati na mlade u Kragujevcu.

„Želimo da ovde provedemo vreme sa decom iz Doma, ali i sa ostalom decom iz grada kako bismo ih naučili šta donose klimatske promene, da bi primenili ona znanja koja mi već primenjujemo u našoj zemlji, a da se uz učenje dobro zabave“, kaže Virhof.

Pomoć u organizaciji edukativnih radionica grupi mladih entuzijasta pružio je Crveni krst. Ove dve organizacije kao osnov za svoj rad potenciraju humanost i brigu za svoje okruženje. Te vrednosti žele da usade i mlađim generacijama koje tek dolaze.

Mladi iz Nemačke Kragujevac će, kažu, napustiti s pozitivnim utiscima, a svojim prijateljima će svakako Srbiju preporučiti kao jednu od zanimljivih destinacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: