Čeka se izgled srpskih odlikovanja

Predsednik Srbije Boris Tadić dobio je 42 predloga za odlikovanja, ali će ona biti dodeljena tek po usvajanju idejnih rešenja njihovog izgleda.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.08.2010.

09:53

Default images

Predsednik Komisije za odlikovanja, savetnik predsednika Republike Trivo Inđić objasnio je da će Komisija predloge za odlikovanja početi da razmatra polovinom septembra.

"Čekaju se uzorci novih ordena, verujem da ćemo polovinom idućeg meseca početi da razmatramo predloge", rekao je Inđić.

Konkurs za izradu idejnih grafičkih rešenja ordena i medalja, koji sprovodi Ministarstvo za kulturu, je u toku. Po konačnom izboru, Vlada Srbije će, na predlog Ministarstva, propisati statute ordena i medalja, način njihove izrade i bliža pravila o svečanom uručivanju odlikovanja u zemlji i inostranstvu.

Takođe, biće utvrđeni detalji predaje odlikovanja i povelje o odlikovanju posmrtno odlikovanog lica, nošenju odlikovanja, podacima u evidenciji odlikovanih lica, naknadama, kao i druga pitanja od značaja za sprovođenje ovog zakona.

Tek po izboru idejnih rešenja odlikovanja i donošenja navedenih podzakonskih akata mogu se razmatrati predlozi za odlikovanja, kao i vršiti procena troškova izrade - u zavisnosti od materijala i načina izrade - i izbor kome će biti poverena izrada ordena i medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: