Slovenija tužila svog ambasadora

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova podiglo je krivičnu prijavu protiv svog ambasadora u Španiji, Petera Reberca, prenosi mediji u Ljubljani.

Izvor: B92

Sreda, 11.08.2010.

19:21

Default images

Prema tim navodima, ambasador je istu takvu prijavu podneo protiv ministra spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije potvrdilo je da je podiglo krivičnu prijavu protiv jednog od svojih službenika u slovenačkoj ambasadi u Madridu, dodavši da se radi o istoj osobi koju je prošle godine upozorilo da će dobiti otkaz iz krivičnih razloga.

Istovremeno je i slovenačka policija potvrdila da je nadležnom tužilaštvu već predala pomenutu krivičnu prijavu.

Iako ministarstvo još uvek nije navelo ime osobe o kojoj se radi, slovenački mediji zaključuju i pišu da je krivična prijava podignuta protiv samog ambasadora, Petera Reberca, za koga se sumnja da je "sporno koristio novac poreskih obveznika", odnosno da je osumnjičen da je počinio više krivičnih radnji u poslovanju slovenačke ambasade u Španiji.

Prema pisanju slovenačkog lista "Dnevnik" i izveštavanju državnog radija, ambasador Peter Rebrc još uvek nije upoznat sa krivičnom prijavom podignutom protiv njega, ali je dodao da je on sam već predao krivične prijave protiv nekoliko osoba sa Ministarstva spoljnih poslova Slovenije, među kojima je i sam ministar spoljnih poslova, Samuel Žbogar.

Slovenački ambasador u Španiji dodaje da je svog nadređenog, ministra Žbogara, prijavio zbog korišćenja novca dobijenog prodajom zgrade koju je u Vašingtonu nasledila Slovenija od bivše Jugoslavije.

Reberc je, istovremeno, krivične prijave podneo i protiv Petera Toša, nekadašnjeg šefa kabineta Milana Kučana i predsednika kluba penzionisanih slovenačkih diplomata, kao i protiv Aljaža Gosnarja, generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: