Tači: Ne postoje tajni pregovori

Kosovski premijer Hašim Tači odbacio navode opozicione Alijanse za budućnost Kosova da Priština i Beograd tajno pregovaraju.

Izvor: B92

Utorak, 10.08.2010.

22:15

Default images

Tači je rekao da je Kosovo fokusirano na buduća zbivanja na Generalnoj skupštini UN nakon savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde.

Ocenivši kao smešne navode ABK o tajnim pregovorima sa Beogradom, Tači je rekao da želi da uveri žitelje Kosova u dobre vesti iz UN, gde će sledećeg meseca biti predstavljeno nekoliko rezolucija o Kosovu.

Šef poslaničke grupe ABK Ardijan Đini je ranije danas na konferenciji za novinare u Prištini rekao da je "kosovska vlada počela tajne pregovore sa Beogradom".

"Imamo vrlo kredibilne informacije koje potvrđuju da se vode tajni pregovori između zvaničnika kosovske vlade i Vlade Srbije", rekao je Đini.

On je pozvao medije da se "pozabave tim pitanjem", uporno odbijajući da novinarima kaže "ko sa kim razgovara i o kojoj temi".

Đini je rekao samo da u ABK-u "znaju imena osoba koje tajno razgovaraju i mesto tih susreta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: