Novinarka uzela obezbeđenje

Predsednik opštine Kuršumlija Goran Bojović izvinio se novinarki B92 i agencije Beta Ljiljani Danilović zbog verbalnog napada jednog od odbornika SRS-a.

Izvor: Beta

Utorak, 10.08.2010.

16:18

Default images

Međutim, predstavnici radikala su ponovo negirali da je incidenta bilo.

Ljiljana Danilović je danas pozvana na razgovor u kancelariju zamenika predsednika opštine Zorana Lakića, koji je i funkcioner SRS-a.

Novinarka je na razgovor otišla sa obezbeđenjem koje je angažovala, navodeći da se posle pretnji koje joj je uputio odbornik radikala Branislav Miljković "ne oseća bezbedno".

"Nakon što se ispred zgrade opštine Kuršumlija dogodio incident, odbornik SRS-a Branislav Miljković je, uperivši prst prema meni, rekao da ću tek videti ko je on i ko su radikali“, rekla je Danilovićeva.

"Ni posle četiri dana od ovog događaja SRS iz Kuršumlije se nije ogradila od incidenta, moja bezbednost je ugrožena i prinuđena sam da u zgradu opštine ulazim isključivo u pratnji obezbeđenja", izjavila je Ljiljana Danilović.

Lakić je na razgovoru sa novinarkom ponovo negirao da se incident dogodio i izrazio nezadovoljstvo načinom na koji je izveštavano sa sednice Skupštine opštine Kuršumlija u subotu, kada je promenjena vladajuća većina.

Ljiljana Danilović je najavila da će aktivnosti lokalnih vlasti i dalje pratiti u prisustvu obezbeđenja sve dok opštinski funkcioneri iz SRS-a ne daju garancije za bezbednost svih novinara u Kuršumliji.

Odbornik SRS-a Branislav Miljković verbalno je napao novinare zbog priloga objavljenog na TV B92, a na kom se vidi kako je Zoran Lakić iz iste stranke odgurnuo sekretara opštine sa govornice.

Miljković je tada kazao da to nije smelo da se objavi, a zatim je fizički pokušao da se obračuna sa novinarima, ali su prisutni odbornici i građani sprečili teži incident.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: