Velvet farm demantuje optužbe

Reagujući na prilog o zagađenju kanala za navodnjavanje u blizini Čuruga, kod Novog Sada, "Velvet farm" je saopštila da nikada nije ugrozila životnu sredinu.

Izvor: B92

Utorak, 10.08.2010.

14:27

Default images

Činjenicu da su se primese životinjskih fekalija našle u kanalima za odvodnjavanje, objašnjavaju visokim nivoom površinskih voda kao posledice poplava.

Tvrde da koriste najsavremenije metode skladištenja i prevoza stajnjaka i da ga, prema agrotehničkim standardima i propisima, dva puta godišnje rasipaju kao prirodno đubrivo na parcelama koje Velvet farm koristi.

"Stajnjak je spran sa njiva u kanalsku mrežu", saopštava ta kompanija.

Podsećamo da su u prilogu B92 poljoprivrednici iz Čuruga optužili Velvet farm za ugrožavanje zdravlja ljudi i životinja u ovom kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: