Plate za neizabrane sudije

Predsednica Udruženja pravosudnih službenika Srbije Slavica Živanović izjavila je da država izdvaja pola miliona evra mesečno za plate neizabranim sudijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2010.

12:21

Default images

Na taj način, napomenula je, država priznaje grešku koja je načinje pri procesu reizbora sudija.

"Ispada da je bolje plaćati sudije koje ne rade nego one koje rade i ja pitam koja to država na svetu plaća sudije koje ne rade, umesto da ih je ostavila da rade i zarade svoje plate?", rekla je ona na pres konferenciji.

Slavica Živanović je optužila i ministarstvo finansija da je donelo pravilnik o platama po kome se, i pored odluke o zamrzavanju zarada državnim službenicima, radnicima Poreske uprave isplaćuju duple plate.

Ministarka finansija Diana Dragutinović je, tvrdi Živanovićeva, ovim pravilnikom samo ozvaničila nastavak prakse dodataka na plate poreskim državnim službenicima.

"Ovaj pravilnik reguliše da svi poreski službenici dobijaju dodatak do 92 odsto od redovne plate, isto kao i zaposleni u Specijalnom sudu ili Specijalnom tužilaštvu, koji rade za duple plate", rekla je Živanovićeva.

Ona je pozvala Ministarstvo finansija da ovakav pravilnik stavi van snage ili da se on primenjuje na sve zaposlene u državnoj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: